Producent nakon 30 godina otkrio zašto su Simpsoni žuti

Jedan od producenata Simpsona otkrio je odgovore na neke od najvećih misterija showa – uključujući onaj zašto je porodica žuta te zbog čega stanuje baš u Springfieldu.

Mike Reiss na kultnoj seriji radi od početka njezina emitiovanja, od 1989. godine, a sad je izdao knjigu Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons, u kojoj daje odgovore na neka od pitanja koja su fanovi najčešće postavljali, prenosi Index.

Zašto su žuti

Reiss kaže kako je prepoznatljiva žuta boja likova došla sasvim spontano. Boju za originalne likove Matta Groeninga pronašao je bivši animator showa, a Reiss je objasnio kako je to napravio zbog bizarnih frizura koje djeca u seriji imaju. “Bart, Lisa i Maggie nemaju uopće kose, odnosno nema uopće linija koje odvajaju njihovu kožu od kose. Pa su animatori odabrali žutu koja je kao kosa, a opet kao koža”, rekao je.

Zašto žive u Springfieldu

Reiss u knjizi kaže kako je ime grada posuđeno iz sitcoma Father Knows Best iz pedesetih godina prošlog stoljeća, a Groening ga je odabrao zbog generičnosti. Otkrio je zanimljivosti i o nepostojećoj lokaciji grada.

“Springfield ima ocean na istočnoj i na zapadnoj strani. Jednom smo rekli da je Istočni Springfield tri puta veći od Teksasa, a u jednoj epizodi Homer ujutro lopatom čisti snijeg pa popodne leži u mreži i pije limunadu na suncu”, piše. “To postavlja pitanje: Na kojem je Springfield planetu?”, dodaje.

Zašto se ime porodice pojavljuje iza oblaka u uvodnoj špici

Fanovi serije naviknuti su na špicu, ali mogli bi se iznenaditi zbog čega je tako. Reiss objašnjava da su, kad je show prvi put prikazan, gledatelji prvo vidjeli samo prvi dio riječi – The Simps, prije nego što je otkriven ostatak. “Prvo vidite prvi dio riječi – The Simps – prije nego što se pokaže ostatak. Pa što? Pa, Simps je skraćeno za simpletons – za glupe ljude – poput onih koje ćete vidjeti u showu”, napisao je.

Kako su dobili imena

Homer i Marge dobili su imena po stvarnim ljudima – tvorac Matt Groening koristio je imena svojih roditelja kao inspiraciju za fikcionalni sitcom par. Lisa i Maggie dobile su pak imena po njegovim sestrama, a Bart je bio njegova invencija – od anagrama riječi “brat” (derište).

Related posts