Problemi u Krajini zbog snijega: Saobraćaj otežan, a nema ni struje

Snijeg koji od jučer popodne ne prestaje padati u sjeverozapadnoj Bosni stvorio je velike probleme građanima, a veći dijelovi USK trenutno su bez struje.

Jutros u 6 sati u Bihaću je izmjereno 25 cm snijega, no s obzirom na to da snijeg od tada ne prestaje padati njegova visina trenutno se kreće između 30 i 40 cm. Još veći snijeg prekrio je područja, Bosanskog Petrovca, Cazina, Bužima i Velike Kladuše.

Kako su za Klix.ba kazali u Civilnoj zaštiti USK zbog obilnog snijega su zabilježeni veći kvarovi na elektro-energetskoj mreži. Tako je jutros od 6 sati kompletno područje općine Velika Kladuša bez struje zbog kvarova na svim 10-kilovoltnim dalekovodima. Pored toga, veći dijelovi Cazina i Bužima također su bez električne energije.

Saobraćaj se odvija otežano zbog snijega koji se zadržava na kolovozima, zbog čega se savjetuje upotreba lanaca. I dalje je na snazi zabrana prometa za teretna vozila iznad 7,5 tona na graničnom prijelazu Izačić.

Zabilježen je i povećan broj saobraćajnih nesreća, a u protekla 24 sata desila se 21 nesreća. Čak 13 zabilježeno je u Bihaću, a 4 osobe zadobile su tjelesne povrede.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su najavili nastavak padavina u toku dana.

Related posts