Bombaš ubica u Bihaću, i dalje na slobodi, i dalje nepoznat!

Ni šest godina nakon ubistva, slučaj Sabine Dulić koja je stradala u eksploziji na bihaćkoj pijaci nije rasvjetljen. Porodica i prijatelji su danas obilježili godišnjicu njene tragične smrti, podsjećajući da je bombaš ubica još uvijek na slobodi. Pozvali su nadležne da okončaju njihovu agoniju njegovim pronalaskom.

Tačno prije šest godina prilikom otvaranja štanda sa jagodama na bihaćkoj pijaci, u eksploziji bombe je poginula Sabina Dulić. Njena rodica, vlasnica štanda Izeta je tom prilikom ranjena.

Svake godine porodica, prijatelji i mještani mjesne zajednice Srbljani sjećanjem na Sabinu se okupe na mjestu ubistva. Ali i podsjećajući da je ubica još uvijek na slobodi.

Ni u tužilaštvu još uvijek nemaju informacija koje mogu podijeliti sa javnošću.

Rečeno nam je da je u zadnjih pet godina zaprimljeno 510 prijava krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti. Od tog broja je upotrebom bombi ili drugih eksplozivnih sredstava evidentirano njih 10. U svim slučajevima je bomba eksplodirala.

Iz Tužilaštva napominju da kada se radi o krivičnim djelima gdje je zaštitni objekt sigurnost ljudi i imovine, od presudnog značaja je dobro obavljen uviđaj na samom licu mjesta te pronalazak tragova krivičnog djela.

rtvusk.ba

Related posts