Poznati holivudski glumac ostavio sve poroke zbog žene

Godinama je zbog svoje zavisnosti balansirao na ivici života. Onda je upoznao producentkinju Suzan Levin i svijet je za Roberta Daunija Juniora dobio novi smisao. Ostavio je narkotike i već 15 godina oni su u srećnom braku.

Robert je sin slavnog filmskog reditelja Roberta Daunija Seniora. Njegov otac bio je takođe žestok zavisnik, a sinu je već sa šest godina ponudio marihuanu. Tako je počela neslavna istorija zavisnosti u ovoj porodici.

Film “Gotika” njoj je bio prvi poduhvat, a njemu samo još jedan film. Suzan nije željela nikakve probleme, pa je vješto izbjegla romansu na setu. Roberta je smatrala čudakom.

“Bili smo u Montrealu, pripremali se za snimanje na zajedničkom ručku s režiserom i Hale Beri. Svi su naručili japansku hranu, a Robert nam je rekao kako je zobena kaša superhrana. On je sa sobom ponio paketić omiljene kaše i pripremio je ručak, a uz to je imao i kutiju s raznim začinima. Kao vrhunac svega krenuo je da vježba jogu i izvodi neobične pokrete. Bio je zanimljiv, ali skroz čudan”, ispročala je svojevremno Suzan o tome kako je upoznala ljubav svog života.

Tada nije osjećala nikakvu privlačnost prema njemu.

“Dok smo radili, Robert me pitao da li hoću s njim na ručak. Nisam htjela, ali sam ga primijetila. Znala sam da ima nešto posebno u njemu”, rekla je buduća gospođa Dauni.

Uslijedio je prvi izlazak, a noć uoči njenog 30. rođendana Robert je zaprosio. Vjenčanje je uslijedilo tek dvije godine kasnije, jer je njen ultimatum bio – ako ne ostavi drogu može da zaboravi na nju.

Robert Dauni Junior bio je u vezi sa Sarom Džesikom Parker, ali i u braku sa glumicom Deborom Falkoner. Droga je uvijek bila njegova opsesija i zato je ostao bez obe.

“Mislim da je bio svjestan da je posebno ono što imamo. Postojala je neka magija, nešto što nismo znali da definišemo. On stalno govori da spajanjem nas dvoje nastaje neka sasvim treća osoba, koja ne bi inače postojala”, ispričala je Suzan za strane medije.

S brakom su došla i neka nova pravila – supružnici su obećali jedno drugome da ih posao neće razdvajati više od dvije nedelje.

To se potom smanjilo na sedam dana, da bi 2010. godine shvatili da to više ne smije da se događa – razdvajanje neće postojati.

“U braku sam se i ja promijenila. Prije nisam razmišljala o tome da imam svoju porodicu, a kamoli djecu. Nije da to nisam željela, jednostavno nisam razmišljala o tome. A onda je u moj život ušao tornado, ta kreativna, lijepa lopta prepuna ludačke energije i strasti i totalno me promijenila”, rekla je.

Sedam godina kasnije, rodio im se sin Ekston, a dvije godine kasnije i ćerka Arvi. Koliko je zaljubljen u svoju suprugu i danas, govori to da je na svoj biceps tetovirao “Suzie Q” u čast ženi koju voli.

(b92)

Related posts