POZITIVAN EPILOG PREGOVORA SINDIKATA POLICIJE SA VLADOM USK-A.

Nakon višemjesečnih pregovora, postignut je dogovor između Vlade USK i ovdašnjih sindikata policije.

Definisano da će osnovica za obračun plata iznositi 295 KM umjesto dosadašnjih 280 KM. 

Iako u oba sindikata u principu nisu zadovoljni, s obzirom da su tražili izjednačavanje sa ostalim budžetskim korisnicima, smatraju da je ovaj dogovor uvertira u postizanje krajnjeg cilja, te stvaranja uslova za potpisivanje novog Kolektivnog ugovora .

Elvedin Omanović, predsjednik Sindikata policijskih službenika USK-a, u telefonskom razgovoru za RTV USK-a, je rekao da oni, u suštini, nisu zadovoljni, ali da su pristali na dogovor, te da očekuju potpisivanje sporazuma da Vladom. 

Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata policije nam je potvrdio da su prihvatili visinu osnovice za policajce od 295 KM i da će u narednom periodu i dalje insistirati na izjednačavanju osnovice sa svim budžetskim korisnicima, te da će se na taj način osigurati socijalni mir .

I ministar policije USK-a Nermin Kljajić izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom, te istakao da je ovim zadržan partnerski odnos između vlasti i  sindikata policije, što će biti potvrđeno najavom skorašnjeg   potpisivanja međusobnog sporazuma .

Izvor: rtvusk.ba

Related posts