Povodom moguće smjene direktora RTVUSK, oglasio se i Hamdija Abdić Tigar, slavni komandant 502. viteške

Skupština Unsko-sanskog kantona nije usvojila Izvještaj o radu Radio-televizije USK na prošloj sjednici. Nakon ovoga u tom dijelu BiH nastala je prava pometnja jer, kako tvrde mnogi “nezadovoljstvo” zastupnika u Skupštini nema apsolutno nikakve veze sa radom RTVUSK i njenog direktora Izeta Mustafića. Za Mustafića mnogi ovih dana tvrde da je uradio dobar posao kao direktor kantonalne televizije. Na poziciju je došao kao kadar SDA, ali mu dobar rad ne spore ni oni koji nisu naklonjeni toj stranci.

Negativna ocjena Izvještaju dijela zastupnika koji su prisustvovali glasanju, tvrde upućeni, data je isključivo zbog toga što je ova televizija snimila i počela sa emitiranjem dokumentarnog serijala “Svi zločini Fikreta Abdića”. Da se obustavi prikazivanje serijala i da se direktor smijeni, tražili su navodno iz Abdićeve Laburističke stranke, a uz pomoć Kluba Demokratske fronte (DF).

Nakon bure koja je nastala na vijest da bi direktor Mustafić mogao biti smijenjen zbog serijala o presuđenom ratnom zločincu Abdiću, oglasio se i Hamdija Abdić Tigar, slavni komandant 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiH i sadašnji vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća.

– Neke moje riječi u vezi toga su se pomalo pogrešno interpretirale i tumačile u javnosti. Ono iza čega stojim i što imam reći na tu temu je da ne branim nikoga personalno. Ne ulazim u to ko personalno treba biti direktor i sve ostalo što ima veze s politikom i raspodjelom pozicija. Ono što imam reći je da ukoliko se direktor, ko god on imenom i prezimenom bio, smjenjuje zato što se prikazuje serijal o zločinima Fikreta Abdića, to tako neće moći! Bit ću prvi koji će ga braniti ako je to razlog i bit ću protiv onih koji to zagovaraju, bez obzira iz koje stranke dolaze – kazao je Hamdija Abdić.

U vezi informacije da bi za direktora RTVUSK mogao biti imenovan Adis Purić, sin Seada Purića, prvog čovjeka Radija “Velkaton” iz Velike Kladuše, Hamdija Abdić dodaje: Taman posla!

– Čuo sam i ja to sinoć. Samo nam još treba da televizija bude pod njihovom kontrolom i propagandom – dodje.

Inače, direktor RTVUSK je brat rahmetli Hamdije Mustafića, bivšeg zamjenika komandanta 505. viteške bužimske brigade i najbližeg saradnika rahmetli generala Izeta Nanića. Direktor Mustafić je i sam bivši borac Armije RBiH. Jedan brat mu je poginuo u ratu boreći se protiv “autonomaša”, a drugi Hamdija, je umro u maju ove godine. Mustafićeva braća su nosioci odlikovanja “Zlatni ljiljan”.

/faktor.ba

Related posts