Potvrđeno: Loris Karius branio sa potresom mozga!

Golman Liverpoola Loris Karius je postao predmetom ismijavanja nakon finala Lige prvaka u Kijevu. Naime, Karius je bio direktni krivac za dva od tri gola kojima je Real savladao (3:1) njegov Liverpool.

Najveću grešku je napravio u 51. minuti kada je neobjašnjivo pogodio loptom Karima Benzemu i omogućio Francuzu da postigne gol za vodstvo Reala od 1:0.

Ipak, nedugo nakon meča su se pojavili snimci situacije koja se dogodila dvije minute ranije kada je došlo do kontakta između Sergija Ramosa i golmana Liverpoola.

Tada je Karius dobio udarac u glavu, a mnogi su pomislili da je upravo u tom trenutku pretrpio potres mozga koji je uticao na njegovu kardinalnu grešku.

Ispostavilo se da su oni koji su tako razmišljali bili u pravu. Naime, Karius je danas obavio opsežne preglede u Opštoj bolnici u Massachusettsu pod nadzorom dr. Rossa Zafontea stručnjaka za traume mozga koji već godinama sarađuje sa NFL igračima, a rezultati ovih pretraga govore da je Karius branio sa potresom mozga u većem dijelu drugog pluvremena finala Lige prvaka. Naime, rezultati 26 od 30 obavljnih testova govore da je Karisu pretrpio potres mozga.

Nakon urađenih testova doktori Opšte bolnice u Massachusettsu su poručili da su došli do zaključka da je Karius zaista pretprio potres mozga u Kijevu, te su na taj način napokon ponudili objašnjenje za “neobjašnjivu” grešku golmana Liverpoola.

sportsport.ba

Related posts