Potraga za ubicom milionerke u Crnoj Gori, sumnja se na sina visokog funkcionera

U okviru istrage ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove, čije je tijelo pronađeno u petak uvečer u stanu u kotorskom naselju Dobrota, policijski inspektori saslušali su više osoba u svojstvu građana među kojima je i otac mladića koji se sumnjiči za zločin, pišu crnogorski mediji.

Policija traaga za osobom za koju se sumnja da je ubila Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu, a kako prenosi RTCG na osnovu svih prikupljenih dokaza utvrđeno je da se radi o osobi sa kojom je Lašmanova bila u emotivnoj vezi. U cilju istrage njegov identitet za sada ne može biti saopšten, rekli su za “CdM” iz vrha Uprave policije.

Iz vrha Uprave policije Crne Gore televiziji Vijesti je kasnije rečeno da za sada niko nije zvanično osumnjičen za ovaj zločin, kao i da sa nekim osobama tek treba da bude obavljen informativni razgovor.

Viši državni tužilac Željko Tomković rekao je za Televiziju Vijesti da dosadašnjom istragom nije utvrđen motiv ubistva Lašmanove.

On je dodao da je istraga u toku, da su pribavljena obavještenja od građana, i da u interesu sprovođenja dalje istrage ne može saopštiti više detalja.

Kako piše “Kurir”, bivši ljubavnik Lašmanove je sin visokog funkcionera iz Crne Gore, koji je, prema saznajima Kurira, saslušan u svojstvu građana već u prvim satima istrage.

Tijelo Ukrajinke je našla prijateljica u petak, a uviđaj je nastavljen i dan kasnije.

Prema informacijama “Vijesti”, Lašmanova je imala više ubodnih rana. Policija je u petak saopštila da se sumnja da je Ukrajinka izbodena na smrt najvjerovatnije nožem.

U toku je dalja istraga o ovom kako kažu u policiji, zločinu iz strasti.

Kako je “Blic” već pisao, Lašmanova je bila izvršna direktorica kompanije “Mimoza Group” i “Sea Trade”, a stoji iza izgradnje hotela “La perla” u Tivtu, izgradnje novog hotela “Mimoza”, na mjestu na kome je bio istoimeni stari hotel.

Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta neđelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Prema nezvaničnim informacijama, iza firme “Mimoza Group” stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije “Aroma”. On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu koja takođe nosi ime Aroma.

Related posts