Potpisani ugovori za izgradnju tri javne rasvjete na području općine Bužim

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, nakon provedbe postupka javne nabave, sa vlasnikom kompanije „MC Stella“ potpisao je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji tri javne rasvjete i to na lokacijama u ulici Armije BiH, zaseok Dervići i zaseok Vrhovska-Rudnik.

Finansijska vrijednost za sve navedene rasvjete iznosi 18.661,50 KM, a sredstva su osigurana uz pomoć programa „Marka građani-marka Općina“.

Primarni cilj ulaganja i izgradnje u ove rasvjete jeste sigurnost građana, ali i sigurnost svih drugih učesnika u saobraćaju.

U proteklom periodu urađeno je više, većih ili manjih, insfrastrukturnih projekata na području Općine Bužim i nadamo se da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

“Cilj implementacije ovih javnih rasvjeta na području navedene ulice i zaseoka jeste doprinos većoj sigurnosti građana, te bezbijednosti pješaka i drugih učesnika u saobraćaju. U proteklom periodu mi smo u Bužimu uradili odličan posao kad je u pitanju izgradnja javne rasvjete, a pored toga osvijetljeno je i nekoliko vrlo frekventnih lokacija u našem viteškom i ponosnom gradu Bužimu. Iskreno se nadam da ćemo i u 2021. godine nastaviti istim tempom kako bi uradili što više projekata u našem Bužimu“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts