Potpisan ugovora za uređenje nove poslovne zone u Bosanskoj Krupi

U organizaciji Ministarstva privrede Vlade Unsko-sanskog kantona danas je, u Bihaću organizovano potpisivanje ugovora o sufinansiranju uređenja poslovne zone „Vatreni mlin“ na području općine Bosanska Krupa u vrijednosti 100 000 KM. Ugovor su potpisali ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Samir Sedić i Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa.

– Ministarstvo privrede Vlade USK kroz Program podrške izgradnji poduzetničkih zona u općinama Unsko-sanskog kantona, planiralo je 200.000 KM i to za unapređenje poslovnih zona “Šejkovača”, kod Sanskog Mosta, i “Vatreni mlin”. U svaku od ovih poslovnih zona biće uloženo po 100.000 maraka kako bi se na taj način stvorili bolji uslovi za poslovanje privrednih subjekata koji egzistiraju na tom prostoru, kaže ministar Samir Sedić.

Općina Bosanska Krupa za uređenje nove poslovne zone planirala je u svom budžetu 100 000 KM a u uz 100 000 KM sa kantonalnog nivoa prostor nove poslovne zone treba biti priveden namjeni. Radovi na čišćenju i uređenju lokaliteta potrajat će još oko 45 dana, a u međuvremenu se priprema potrebna dokumentacija i izmjene regulacionog plana kazao je načelnik Bosanske krupe Armin Halitović.

Poslovna zona “Vatreni mlin” druga je poslovna zona u Bosanskoj Krupi,a formirana je zbog izraženog interesa investitora, s obzirom da je prostor poslovne zone “Pilana” gotovo popunjen.

Related posts