Porodica Šišić jedva sastavlja kraj s krajem: Sigurno radno mjesto izlaz iz bijede

Supružnici Denis (30) i Halida Šišić (28), skupa s dvoje male djece: sinom Šefikom (2) i kćerkom Šejlom, kojoj je tek tri mjeseca, žive u staroj i trošnoj kući u naselju Krkojevci, nadomak Sanskog Mosta, bez stalnih izvora primanja i u velikoj bijedi.

U porodičnoj zajednici s njima živi i Denisova majka Zijada (56), a jedini izvor prihoda ostvaruju sakupljanjem i prodajom starog željeza i sekundarnih sirovina.

Šišići kažu kako posla gotovo da nema u zimskom periodu, te da trenutno žive u velikoj neimaštini, s nedovoljno ogreva i hrane.

Denis kaže kako povremeno radi teške fizičke poslove, ali da nikad u proteklom periodu nije uspio naći stalno zaposlenje. Dodaje kako je radio kod nekolicine privatnika za minimalne nadnice, te da nikad nije bio prijavljen.

“Jednostavno, kada im ne trebaš kažu – nemoj više dolaziti, i na tome se sve završi. Na koja sam god vrata pokucao bilo je bez uspjeha, a prihvatio bih da radim bilo kakav posao da prehranim porodicu”, kaže Šišić.

Ova porodica već godinama živi u neizvjesnosti, jer su prodali cjelokupnu imovinu u Gacku, gdje su živjeli prije rata, te su se nakon boravka u nekoliko gradova naposlijetku skrasili u gradu na Sani.

Kažu kako su tim novcem kupili kuću u kojoj sada borave, ali da su prevareni jer se naknadno ispostavilo kako u vezi s ovim objektom nikad nisu razriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Šišići najviše brinu o zdravlju dvoje male djece i kažu kako je, zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze, njihova ishrana jednolična te se plaše za zdravlje i odrastanje sina i kćerke.

Dodaju kako im najviše nedostaju dječja hrana, odjeća, obuća i pelene.

Zahvaljuju svim komšijama i dobrim ljudima koji im pomažu da prežive. Sigurno radno mjesto, ukoliko bi se napokon našlo za člana porodice, spasilo bi ih od neimaštine.

Svi koji žele da pomognu ovom mladom bračnom paru u borbi protiv životnih nedaća mogu ih posjetiti na adresi Krkojevci 15 ili više informacija dobiti na telefon: 062/285-931.

/nezavisne.com

Related posts