Pomozimo maloj Hanni iz Klise da ozdravi: Lijevi bubreg “propao”, funkcija desnog smanjena

Djevojčici Hanni Hadžić iz Klise, općina Bihać je prošlog mjeseca uspostavljena dijagnoza bubrežna insuficijencija.

Hanna je nakon nekoliko mjeseci liječenja u Bihaću, 28. marta hitno prebačena na Pedijatriju Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu. Ubrzo nakon hitne intervencije, nalazi su pokazali alarmantno stanje funkcije bubrega. Lijevi bubreg je skoro “propao” narodnim jezikom rečeno, a i funkcija desnog je u znatnoj mjeri smanjena jer je i taj bubreg oštećen.

Ljekari u Sarajevu su stavili Hannu na listu za operaciju za mjesec maj kod tima ljekara iz Švedske. U međuvremenu Hanna treba da uradi još nekoliko dodatnih nalaza. Neke u Bihaću , a neke u Zenici ili u Mostaru.

Svjesni ove dijagnoze i njenih posljedica, bio je to šok za porodicu Hadžić jer je Hani tek jedanaesta godina.

Pored bolesti familija Hadžić se našla pred velikim životnim izazovom, kako pomoći svojoj kćerki. Kako pomoći svojoj kćerki kad ni jedno od roditelja ne radi, a pored Hanne koja je najstarije dijete, imaju još četvero djece. Ova osmeročlana familija već par godina živi od nanine penzije koja iznosi samo 157 eura. Sa tom finansijskom podrškom teško je za ovu brojnu familiju obezbjediti uslove za osnovnu životnu egzistenciju.

Ako se uzme u obzir i geografska udaljenost Klise, od Bihaća 45 kilometara i od Sarajeva 300 kilometara troškovi su znatno veći. Hannino stanje zahtjeva pratioca i auto prijevoz gdje god da krene.

Molimo vas pomozite Hanni što prije da bi na vrijeme uradile nalaze, oporavila se i u boljem zdravstvenom stanju bila spremna za operaciju.

Podaci za uplatu su sljedeći:
SWIFT CODE: ABSBBA 22
Sparkasse Bank DD BiH
Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo

Adila Hadžić
BA39 1990450060978032
BIHAĆ, 77 000
Klisa bb , Bosna i Hercegovina

Related posts