Policija istražuje: Je li za napad na Mamića plaćeno 50 000 maraka?

Istraga o napadu na Dinamova savjetnika Zdravka Mamića kod Tomislavgrada potkraj avgusta, do sada nije rezultirala pronalaskom napadača niti naručitelja ovoga ozbiljnog incidenta, no policijske i sigurnosne službe su na tragu jedne informacije po kojoj je u posljednje vrijeme u kriminalnom podzemlju spominjan veći iznos novca koji je trebao biti iskorišten za počinjenje teškog kaznenog djela.

Tako su službe za provedbu zakona registrovale da je u pitanju 50.000 maraka koje su zabilježene kao nagrada za izvršenje kaznenog djela. Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Livanjskog kanona su raditi na provjeri navoda je li taj novac, kao i izvršitelji potencijalnog atentata međusobno povezani.

Velika je vjerojatnoća da je taj novac iz kriminalnog miljea upravo povezan s napadom na Zdravka Mamića jer se teško što drugo može povezati s tim iznosom novca u ovome području BiH. No, s druge strane, informacije o šlampavoj akciji, ili se možda nastojao ostaviti takav dojam, djelomično se kose s ovim navodima.

Related posts