Pojačan promet na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Bosanski Brod

Na tri granična prijelaza jutros je pojačan promet vozila. Najfrekfentnij eje na prijelazu Izačić, Doljani i Bosanski Brod.

Jutros je pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Izačić, Doljani (izlaz) i Bosanski Brod (ulaz). Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, na GP Gornji Brgat promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

Kada je u pitanju odvijanje saobraćaja u BiH, zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo – Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. Zbog izvođenja radova na vijaduktu Bojnik na dionici A1 Sarajevo sjever – Lepenica, promet se odvija jednim prometnim trakom. Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od kilometar preusmjeren u pretjecajnu traku.

Obustavljen je promet na autocesti A1 na naplatoj postaji Lašva na dionici prema Kaknju. Uvjeti za vožnju su povoljni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Zbog izvođenja radova na dionici Lepenica – Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova, promet se preusmjerava u pretjecajnu traku uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog održavanja sportskog natjecanja, danas od 08.45 do 10.30 sati bit će obustavljen promet na dionici M-16 Krupa na Vrbasu – Brenica. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad. Na dionici M-4.2 Cazin – Srbljani – Ostrožac zbog održavanja sportskog natjecanja, danas od 08.00 do 20.00 sati promet će biti obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-4 Banja Luka (Rebrovac) – Čelinac,M-5 Tranzit kroz Sarajevo (tunel Bistrik), M-14 Srbljani – Krupa, M-16.1 Klašnice – Prnjavor i M-18 Olovo – Kladanj (Karaula). Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod – Šamac (u naselju Liješće) i M-14.2 Šamac – Odžak (u mjestu Prud).

Related posts