Podrška za 121 privredni subjekt u Sanskom Mostu

Općina Sanski Most je objavila rang listu privrednih subjekata koji su ostvarili pravo na novčanu pomoć na osnovu raspisanog javnog poziva za dodjelu novčanih sredstava privrednim subjektima, čija je djelatnost ugrožena pandemijom koronavirusa.

Općina Sanski Most danas je obavijestila privredne subjekti koji su ispunili uslove iz Javnog poziva “Dodjela novčanih sredstava za pomoć privrednim subjektima koji obavljaju djelatnost u vidu osnovnog zanimanja na području Općine Sanski Most, a čija je djelatnost ugrožena pandemijom Corona virusa-2. ciklus”, da će isplata po istom početi u narednom periodu.

Rang lista je objavljena na web stranici, kao i na Oglasnoj ploči Općine Sanski Most.

Ukupno 121 privredni subjekat ostvario je pravo za dodjelu novčane pomoći, čija je osnovna djelatnost bila posebno ugrožena posljedicama izazvanih pandemijom koronavirusa.

Bitno je naglasiti da je ovo drugi ciklus pomoći koji Općina Sanski Most provodi na ublažavanju posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, a na ovaj način, nastoji se pružiti pomoć onim privrednim subjektima koji da sada nisu ostvarili nijedan vid podrške od strane Općine ili Vlade USK po prethodnim pozivima tokom 2020. godine.

Izvor: inmedia.ba

Related posts