Podnesene krivične prijave: Saobraćajni policajci naplaćivali reket od Bosanaca i Mađara

Zbog zloupotrebe službenog položaja u MUP-u Srbije pokrenut je disciplinski postupak protiv saobraćajnih policajaca S. Z., M. S. i S. B. iz Vranja.

Resorna komisija MUP-a donijela je rješenje o suspenziji osumnjičenih policajaca i privremenom udaljenju s posla do okončanja disciplinskog postupka. Protiv trojice saobraćajnih policajaca krivične prijave podnio je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju potvrdili su da je u toku postupak preduzimanja dokaznih radnji protiv saobraćajaca koji su prekoračili ovlaštenja i zloupotrijebili službeni položaj, piše Blic.

Osnovano se sumnja da su 47-godišnji policajac i njegov 37-godišnji kolega 7. septembra 2016. godine u blizini graničnog prelaza Preševo od motorizovanih državljana Bosne i Hercegovine i Mađarske primali novac da ne bi platili kaznu zbog navodno počinjenog saobraćajnog prekršaja.

Policajac star 52 godine osumnjičen je da je u augustu 2016. primio mito od 360 eura od dvojice braće iz Makedonije. Državljanima Makedonije trebalo je navodno da kod sudije za prekršaje pomogne da im smanji kaznu zbog prekoračene brzine.

Related posts