Pod lupom javnosti: Univerzitet u Bihaću šuti o kandidatima koji su ispunili uslove za radno mjestu Šefa finansijskih tokova na Univerzitetu u Bihaću

S obzirom da je portal USN.ba aktualizirao priču oko Javnog konkursa za upražnjeno radno mjesto na Univerzitetu u Bihaću, nakon toga objavio saznanja o imenu i prezimenu koje ću biti primljeno na to mjesto, javnost svakodnevno putem e-maila i društvenih mreža zainteresirano prati razvoj ovog događaja.

O Univerzitetu u Bihaću portal USN.ba je pisao nekolicinu puta, međutim, naši čitatelji smatraju da samo takvim radom možemo spasiti Univerzitet. Borbom za transparentnost, borbom za struku i znanje, neovisno. Vođeni tim “vjetrom u leđa” pitali smo Univerzitet da li je završena konkursna procedura za radno mjesto Šefa finansijskih tokova na Univerzitetu u Bihaću, s obzirom da smo objavili prije nekoliko mjeseci inicijale diplomiranog ekonomiste koji će zaigrati za ovaj “pobjednički tim”.

Ono što je za početak vrijedno spomena, da smo dobili odgovor (nažalost bez potpisa i pečata, ali sa službene adrese) na naš upit, iako u odgovoru ne piše skoro ništa, odgovor objavljujemo u cjelosti:

Svakako smo postavili dodatni upit, zamolili, ali i tražili shodno Zakonu o slobodi pristupu informacijama FBiH zatražili dodatne informacije o kojima ćemo pravovremeno naše čitatelje obavijestiti.

/usn.ba

Related posts