Pet godina zatvora: Sulejman ukrao od supruge 11 miliona KM da kupi nogometni klub

Sulejman Al Fahim, bivši vlasnik engleskog nogometnog kluba Portsmouth, osuđen je na pet godina zatvorske kazne, jer je od svoje supruge Sache Gaydamak ukrao pet miliona funti da bi kupio nogometni klub.

On je 2009. godine bio vlasnik Portsmoutha samo šest sedmica, nakon čega je sa saučesnikom vrlo brzo klub prodao Aliju Al Faraju, a prevaru je otkrila njegova supruga Gaydamak kada je otišla u banku, prenosi Telegraph.

U banci je primijetila da na jednom računu više nema novca, te je slučaj prijavila policiji. Ispostavilo se da je umiješan i jedan bankarski službenik, koji je također osuđen na pet godina zatvora.

Od vremena kada je Al Fahim bio vlasnik klub je tri puta ispadao u niži rang takmičenja, mučio se da isplati plaće igračima i ostalim zaposlenim, a promijenio je i sedam vlasnika.

Al Fahim je prilikom kupovine rekao kako se nada da će klub imati novi stadion do 2015. ili 2016. godine i da će do biti standardan među osam najboljih timova. On će kaznu odležati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Related posts