Predstavio se kao žena i za lažni brak uzeo 12.000 KM

Zvorničanin Z.A. (20) osumnjičen je da je preko Facebooka, na kojem je otvorio lažni profil i predstavljao se kao djevojka iz Trebinja, od muškarca u četrdesetim godinama iz Doboja na prevaru uzeo više od 11.000 maraka.

Mladi prevarant se mesecima lažno predstavljao, te je preko Facebooka uspio mnogo toga da sazna o muškarcu, odnosno da li je oženjeni, kojim poslom se bavi, kakvom mu je finansijsko stanje, prenosi EuroBlic.

Oštećeni Dobojlija koji je nasjeo na priču da navodna djevojka želi brak sa njim, mjesecima je uplaćivao novac misleći da će biti iskorišten za upoznavanje, konačni susret, a onda odlazak iz RS.

– Osumnjičeni je novac tražio pod izgovorom da mu treba za put kako bi se vidjeli. Obzirom da je komunikacija trajala mjesecima, oštećeni je vjerovao da je sve realno, zbog čega je i pozajmljivao novac. Ponekad je uplaćivao i iznose do 1.000 maraka – saznajemo od naših izvora upućenih u istragu.

U PU Doboj su rekli da su tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv Z.A. zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara i iznuda u drugoj polovini prošle godine.

– Oštećenog je naveo da uplati određeni iznos radi upoznavanja i zajedničkog odlaska u inostranstvo. Poslije nekog vremena sa različiih profila i uz različite prijetnje Z.A. je tražio da uplati još novca na račun u banci i putem pošte. Oštećeni je u više navrata uplatio 11.894 KM – rekli su u policiji.

Tokom pretresa objekata i vozila koje koristi osumnjičeni policija je našla mobilne telefone, računare, SIM kartice, te novac u različitim valutama.

Sumnja se da je istovremeno komunicirao sa više osoba, a nezvanično saznajemo da policija istražuje još desetak slučajeva.

Related posts