Perez u šoku: Ronaldo postavio nevjerovatan uslov Real Madridu

Nakon što su Kraljevsi po treći put uzastopno osvojili Ligu prvaka u centru pažnje našao se Ronaldo koji je odmah poslije utakmice izjavio da će gotovo sigurno napustiti ovaj klub. Ipak, mnogi vjeruju da je to taktika Portugalca jer uskoro treba da pregovara oko novog ugovora.

Naime, Ronaldo trenutno u Realu sedmično zarađuje 350.000 funti što je znatno manje u odnosu na Neymara i Lionela Messija. Neymar u PSG-u sedmično zaradi 619.000 funti, dok Messi u Barceloni inkasira nevjerovatnih 673.000 funti svake sedmice.

Navodno, Ronaldo želi da bude ispred ovog dvojca što se tiče zarade, a pred predsjednika Real Madrida, Florentina Pereza, postavio je pomalo nevjerovatan uslov. Kako prenose španski mediji Ronaldo i Perez su razgovarali prije nekoliko dana, a Ronaldo je otvoreno priznao da će ostat u Realu samo ukoliko sedmično bude zarađivao oko milion funti.

Florentino Perez je Ronaldu obećao novi ugovor još prošlog ljeta, ali sigurno nije očekivao takav uslov. Navodno, predsjednik Kraljeva je poručio Ronaldu da mu ne može dati baš toliku platu, ali da će biti ispred Messija i Neymara ukoliko ostane u Realu.

sportsport.ba

Related posts