Pao prostorni plan Zenice: Gradonačelnik Kasumović demonstrativno napustio sjednicu

Gradsko vijeće Zenice na današnjoj sjednici nije usvojilo odluku o usvajanju prijedloga Prostornog plana Grada Zenica za period 2016.-2036. godine. Deset vijećnika (SDP-a, DF-a, BPS-a, dva vijećnika SBB-a, NS-a i predstavnik manjina) su bili ZA, a 17 vijećnika (SDA, A SDA, SC-a i vijećnik SBB-a) su bili uzdržani

Nakon glasanja, gradonačelnik Fuad Kasumović je obavijestio da povlači preostale tačke sa dnevnog reda čiji je predlagač Gradska uprava te da zajedno sa saradnicima napušta sjednicu. Sjednicu je napustilo i deset vijećnika koji su glasali za prijedlog.

– koji ne daju gradu da normalno živi. Obavještavam građane da Snaga centra, A SDA i SDA ne daju vam posla. Postoje investitori koji žele ulagati u izgradnju tržnih centara i hotela gdje bi bilo u dogledno vrijeme 2.500 novih radnih mjesta, kazao je Kasumović.

Spahija Kozlić, predsjednik Kluba vijećnika SDA je rekao da je neozbiljno od njihovih kolega koji su glasali drugačije da su na poziv gradonačelnika napustili sjednicu. – piše Oslobodjenje.

Related posts