Džeko igrača Milana pozvao da zaigra za reprezentaciju BiH

“Nakon utakmice s Romom, Džeko, koji ima veliki utjecaj i u bh. reprezentaciji mi je došao, pitao me za moju situaciju i želim li predstavljati BiH kada dođe prilika za to”, otkrio je Stefan Simić, defanzivac Milana na posudbi u Crotoneu.

Simićeva porodica je iz Prijedora, ali je on rođen u Pragu. Ima češko i hrvatsko državljanstvo. Jedan Hrvat nedavno je već odlučio zaigrati za BiH – Jozo Šimunović, a njegovim stopama mogao bi i ovaj mladi defanzivac.

“BiH je interesantna sama po sebi. Ima dosta kvalitetnih igrača i može proći sljedeće kvalifikacije. Kompletan proces koji se trenutno odvija u BiH je interesantan i ta staza može biti zanimljiva za budućnost”, kaže Simić, koji odluku želi donijeti što prije:

“Nisam se toliko zamarao s tim do sada, ali drago mi je što te zemlje stoje iza mene. To me čini sretnim. Vidite nagradu za naporan rad. Iskreno, znao sam da nisam igrao neko vrijeme, čekao sam da počnem, pa sam znatiželjan u što će se to razviti. Istina da želim donijeti odluku što prije. Sada sam počeo igrati za Crotone i nadam se da ću tako nastaviti”.

Simić je rođen 20. januara 1995. godine. Visok je 189 centimetra, a može igrati na dvije pozicije – stoper i desni bek. Prošao je sve selekcije Češke, ali još nije debitovao za A tim. Za U21 reprezentaciju odigrao je 10 utakmicu, posljednju u duelu protiv Danske 24. juna ove godine.

Related posts