Ovo su automobili koji najčešće ostaju kod istog vlasnika

15 godina je razdoblje u kojem svaki vozač promjeni dva ili više automobila, ali kad su ovi automobili u pitanju vjernost je kudikamo veća.

Prema najnovijem istraživanju koje je proveo iSeeCars sumnji nema, vlasnici Toyota najčešće voze isti automobil godinama, a pritom tip vozila nije toliko bitan. U prvih 10 automobila koji najrjeđe mijenjaju vlasnika ušlo je čak osam Toyota i dvije Honde (Odyssey, CR-V), piše Index.hr.

A među njima najvjernijeg vlasnika ima Toyota Highlander, tačnije njih 18,3%. Prevedeno, to znači da svaki peti vlasnik koji je 2003. godine kupio novog Toyotinog terenca, vozi ga i danas.

Neznatno manje svojim automobilima su vjerni vlasnici Sienne i Tundre, a dalje slijeda nama poznatiji Prius, RAV4 i ostale Toyote. Prvi evropski model je VW Golf, i to na 15. mjestu s 10,6% vlasnika koji 15 godina voze automobil.

“Svejedno gleda li se tabela po modelima ili markama jedno je sigurno, a to je da su u apsolutnoj prevlasti japanski automobili, što je dokaz njihove kvalitete i pouzdanosti”, mišljenja je Phong Ly, šef iSeeCars.

Recimo i kako studija obuhvaća preko 650.000 automobila proizvedenih od 1981. do 2002. godine.

Related posts