Ramić i Nanić potpisali ugovor za izgradnju i rekonstrukciju puta odvojak Radoč - Izletište Svetinja

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas su potpisali ugovor o udruživanju sredstava za izgradnju putnog pravca odvojak Radoč – Izletište Svetinja.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica obezbijedilo je 60.000,00 KM za podršku izgradnji ovog značajnog puta dok će općina Bužim učestvovati sa 7.000,00 KM koja su obezbijeđena u budžetu.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i predsjednik OO SDA Bužim Abid Mulalić.

Ugovor je potpisan u Vladi Federacije BiH gdje su nakon svečanog potpisivanja ministri Ramić i Dedić, sa načelnikom Mersudinom Nanićem i predsjednik OO SDA Bužim Abidom Mulalićem razgovarali i o drugim projektima koje ova federalna ministarstva planiraju realizirati u općini Bužim za narednu budžetsku godinu.

“Izgradnjom ovog puta stvaraju se bolji uslovi za pristup Izletištu Svetinja, kao i kvalitetnijim uslovima za život stanovnika Čave, Dobrog Sela i Radoča. Ujedno je ovo početak izgradnje puta koji vodi do Spomen obilježja na Ćorkovači što će svakako imati svoj poseban značaj i olakšati pristup sve većem broju posjetitelja, kako Izletištu Svetinja, tako i Spomen obilježju na Ćorkovači. Također, put je posebno važan za sve Bužimljane jer evocira na uspomene iz ratnog perioda gdje su naši borci svakodnevno prolazili ovim putem na ratište iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. a sve u cilju kako bi odbranili državu BiH i naš Bužim. I ove godine nastavljamo saradnju sa Ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice i iskreno se nadamo da ćemo i iduće godine biti u prilici da potpišemo još nekoliko ovakvih i sličnih ugovora koji će doprinositi razvoju naše općine, te se zahvaljujem ministru za sve što je do sada uradio za naš Bužim. Također očekujemo iduće godine da će svoje učesće u ovom projektu uzeti i ostali nivoi vlasti kako bi olakšali pristup spomeniku i na zadovoljstvo svih Bužimljana završili izgradnju pomenutog putnog pravca”, istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon potpisivanja ugovora.

Related posts