Ovo je SDP-ovac Sead Jakupović koji je u Skupštini dozvolio ponižavanje prijedorskih žrtava!

Predsjednik Skupštine opštine Prijedor Sead Jakupović iz SDP-a dopustio je na današnjoj sjednici četiri minute izlaganja u kojem su ponižavane bošnjačke i hrvatske žrtve u ovom gradu!

SNSD-ov odbornik Dragoslav Kabić, kojem je Jakupović dozvolio da govori, kazao je za skupštinskom govornicom da je “Dan bijelih traka neosnovan i da bi trebalo sankcionirati ljude koji obilježavaju Dan bijelih traka, te kazao da zapravo Bošnjaci i Hrvati nikada nisu nosili bijele trake.”

Ne samo da sve što je Kabić izgovorio Jakupović nije smatrao uvrijedljivim i ponižavajućim za žrtve, već nije dozvolio ni odbornicima DF-a i SDA kada su zatražili riječ da govore. Nakon toga, bošnjački odbornici su napustili skupštinsku salu.

-Ja sam tražio riječ da repliciram na navode SNSD-a i on mi nije dao riječ obrazlažući da to nije po Poslovniku dozvoljen, iako po istom tom Poslovniku nije trebao dozvoliti to obraćanje šefa kluba SNSD-a, kazao je za Index.ba Mirsad Duratović, odbornik DF-a.

Iako se sve ovo događalo još jutros, niko iz SDP BiH se do sada nije oglasio zbog sramnog i skandaloznog ponašanje Jakupovića.

Upućeniji u politička zbivanja u Prijedoru kažu da ovakvo ponašanje SDP-ovog odbornika i predsjedavajućeg Skupštine ne iznenađuje. Kada se 31. maja 2016. godine obilježavao Dan bijelih traka u Prijedora, ovaj SDP-ovac je prošetao kroz Prijedor bez bijele trake na ruci, ignorišiću i preživjele žrtve Prijedora i sve one koji su tog dana obilježili dan kada je počelo ubijanje i progon Bošnjaka i Hrvata.

U potresnoj atmosferi dok su čitana imena ubijene djece putem razglasa, odjednom se na trgu kod robne kuće „Patria“ pojavio Sead Jakupović.

Jakupović je bez bijele trake na ruci, ustvari samo navratio da vidi “je li sve uredu” s manifestacijom koja mu kao Bošnjaku na funkciji, očito, nimalo ne godi.

index.ba

Related posts