Otkrivena tajna stara 35 godina: Svi ga znaju kao Alena Islamovića, a ovo je njegovo pravo ime!

Alen Islamović je žario i palio bivšom Jugoslavijom kao pjevač “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta”, ali malo ljudi zna kako glasi njegovo pravo ime.

Početkom osamdesetih kada su “Divlje jagode” postajale sve popularnije, producentskim kućama je za oko zapao mladi pjevač po imenu Alija Islamović i ubrzo su mu predložili da ime promjeni u Alen.

– Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali ubrzo je popustio i i poslušao savjet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija – ispričao je izvor “Kurir starsa” blizak Islamoviću.

Islamović je poitvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. tako je bilo i u mom slučaju – objasnio je Islamović.

/avaz.ba

Related posts