Otac Alija svaku noć moli Boga da njegov sin Amar bude pronađen

Prošla je i godinu dana otkako porodica Kozlić iz Nemile kod Zenice iščekuje poziv iz policije da je tijelo njihovog sina Amara pronađeno.

Podsjećamo, tog kobnog 4. februara prošle godine mladi Amar Kozlić izašao je u provod sa svojim prijateljima Husom Delićem i Almenom Begovićem.

Amar je, upravljajući očevim Audijem, završio u rijeci Lašvi. Tijela njegovih prijatelja Huse i Almena pronađena su u vozilu, dok Amarovo nije ni do dan-danas.

Najteže je porodici koja iz dana u dan gubi nadu da će tijelo ikada biti pronađeno. Amarov otac Alija ističe da je od svih slučajeva slijetanja vozila u rijeku jedino u ovom potraga bila površna.

– U početku se malo tragalo, ali bez uspjeha. Ono što znamo od početka, to je to. Više ništa ne znamo, stanje kakvo je takvo je. Iza mene je 365 najtežih dana u životu – kaže očajni Alija Kozlić za Dnevni avaz.

Ističe da polako počinju prihvatati ono čega su se najviše bojali, da njihov sin možda nikada i neće biti pronađen.

– Teško nam je. Iz dana u dan, vjerujte, sve je teže. Boli kad svom djetetu ne možete otići na mezar i proučiti Fatihu. Makar bi nam to olakšalo, da ga pronađemo, klanjamo mu dženazu i ukopamo ga – govori Alija i dodaje da svaku noć moli Boga da njegov sin bude pronađen.

Nedostaje mi brat

Semir, Amarov brat, ne može se pomiriti s činjenicom da njega više nema…

– Vjerujte mi da bol nikada neće proći. Zauvijek će boljeti, bez obzira na sve… Teško nam je svima, pogotovo majci. Uprkos svemu, ja se još nadam da će tijelo biti pronađeno, da ćemo naći smiraj – kaže Semir.

Related posts