Iz Njemačke stigla vrijedna donacija za sanske vatrogasce

anskim vatrogascima danas je iz Njemačke stigla vrijedna donacija. Ovom prilikom donirana je prijeko potrebna oprema, koja će im svakako biti od velike pomoći prilikom izvršavanja svakodnevnih obaveza s kojima se susreću u svome poslu.

Pomenutu opremu Vatrogasnoj jedinici u Sanskom Mostu donirali su vatrogasci iz njemačkog grada Hama, a riječ je o specijaliziranoj opremi koja se koristi prilkom intervencija.

Donacija je rezultat nedavne posjete općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića ovom njemačkom gradu, i razgovora sa lokalnim zvaničnicima. Općinski načelnik se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Hama, Tomasu Hunsteger Petermanu, zatim organizaciji Bosnienhilfe Ham, te vatrogasnoj jedinici iz ovog grada, koji su obezbijedili donaciju, kao i velikom broju Sanjana koji žive u ovom gradu, prvenstveno Fajki Mahiću, koji je bio jedan od organizatora posjete.

Komandir vatrogasne jedinice Sanski Most, Edin Gubelić, zahvalio se donatorima na doniranoj opremi, istakavši i doprinos Ismeta Saleševića, koji je organizovao besplatan prevoz i dostavu opreme iz Njemačke u BiH.

Prilikom nedavnog boravka u njemačkom gradu Hamu, načelnik općine Sanski Most je sa domaćinima razgovarao o jačanju saradnje i međusobnom povezivanju ova dva grada. S tim u vezi, dogovoreno je da općina Sanski Most, kao predstavnik BiH, učestvuje na međunarodnom festivalu koji se tradicionalno održava u ovom njemačkom gradu, a koji okuplja učesnike iz cijelog svijeta. – piše inmedia.

Related posts