Osvojili su premije na lutriji, ali umjesto sreće okusili su prokletstvo nezarađenog novca!

Novac rijetko donosi sreću, a najbolji primjer za to su sudbine ljudi koji su dobili velike premije na lutriji i po pravilu sve spiskali, a život okončali bijedno.

1. Dejvid Li Edvards

Nakon što je proveo dobar dio života u zatvoru, Dejvidu Li Edvardsu se osmjehnula sreća jer je dobio 21 miliona na džekpotu 2011. godine. Ipak, sreća je kratko trajala jer je potrošio pare na drogu, sportska kola i avion. Poslije pet godina novca nije bilo, pa je prodavao stvari koje je kupio kao bogataš da bi vratio dugove i kupio drogu. Umro je siromašan i sam, a po smrti je kremiran jer njegova porodica nije imala sredstava za sahranu, piše “Kurir“…

 

2. Majkl Kerol

Iako je bio mudar i čak osnovao investicioni fond, to Majklu Kerolu nije pomoglo da se spasi od bankrota. Prije nego što je na britanskoj lutriji dobio 10 miliona funti radio je kao đubretar. Sa 19 godina dobio je premiju i naziv “Kralj Đubretara” je urezao na svoj mercedes. Pošto je potrošio pare na drogu, zabave, nakit i kola, morao je da se povuče iz investicionog fonda od 4 miliona funti. Zbog toga je platio penale i banktorirao je. Zatim se prijavio na svoj stari posao. Trenutno radi u fabrici keksa i zarađuje 204 funte sedmično.

 

3. Džerald Masvagon

Kada je dobio 10 miliona kanadskih dolara Džerald Masvagon nije očekivao da će mu se život završiti. Te 1998. godine je po osvajanju nagrade svim članovima porodice i prijateljima kupio kola i TV. Posao sa drvima mu je propao, a zbog čestih se*sualnih prestupa i brze vožnje je imao probleme sa zakonom. Potrošio je sve pare i izdržavao svojih šestoro djece od pomoći države. 2005. godine se objesio u garaži svojih roditelja.

 

4. Vili Hart

1991. je dobio 3,1 milion dolara, a dvije godine kasnije je bankrotirao. On je prihvatio da mu se nagrada isplaćuje u ratama za 20 godina, a sav novac je trošio na drogu. Razveo se od žene i čak bio optužen za ubistvo.

 

5. Suzan Malins

2004. godine je dobila 4,2 miliona dolara. 11 godina kasnije stanovnica Virdžinije je ne samo doživjela bankrot, već bila i u dugovima. Dugovala je 150.000 dolara kompaniji koja joj je pozajmila novac na osnovu budućih dobitaka. Po zakonu nije mogla da podigne sumu odjednom. Nedugo poslije osvajanja lutrije, njen sin se ozbiljno razbolio i ona je morala da plati bolničke troškove od milion dolara.

Related posts