Ogrešević: U BiH vlada pesimizam i nedostaje radnih mjesta

Stranka demokratske aktivnosti BiH (A-SDA) u desetogodišnjem postojanju očekuje najbolje rezultate na ovogodišnjim izborima koji će biti šesti izborni ciklus za ovu stranku- poručio je to predsjednik stranke Nermin Ogrešević na  svečanosti u Sarajevu povodom obilježavanja deset godina od osnivanja stranke.

Prisutnim liderima, zastupnicima i vijećnicima kazao je da će A-SDA i dalje nastojati predanim radom doprinijeti promjenama u državi smatrajući da stanje nije dobro.

– Trebaju nam suštinske promjene budući da vidimo da u BiH vlada pesimizam i nedostaje radnih mjesta. Ne želimo upasti u zamku da su promjene nemoguće i zato ćemo pokušati uvesti nove standarde – istakao je Ogrešević.

Dodao je da se pozitivni trendovi u razvoju stranke vide po ostvarenim rezultatima. Na izborima 2008. godine A-SDA imala je 30 mandata, 2012. godine 40 mandata, a 2016. godine osvojila ukupno 61 mandat.

– Trend rasta je očit, a to dokazuju i aktuelni zastupnici, koje imamo u državnom i federalnom parlamentu, skupštinama Unsko-sanskog kantona, Zeničko-dobojskog i Bosansko-podrinjskog, kao i vijećnike u 20 općina – rekao je Ogrešević evocirajući uspomene na značajne ljude i događaje.

Na skupu u Sarajevu među brojim gostima bili su premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, javlja Fena

Konaković je prisutnim članovima ove stranke rekao kako je tokom ovih deset godina pratio njihov rad, te podržava način na koji su opstali, na čemu im je od srca čestitao. Kazao je da će ovu godinu “nastaviti zajedno”.

– Mnoge zanima kako, po meni to nije bitno. Možda kroz iste partije, blokove, nezavisne liste…, rekao je Konaković prisutnima.- Mnoge zanima kako, po meni to nije bitno. Možda kroz iste partije, blokove, nezavisne liste…, rekao je Konaković prisutnima.

Izvor: A SDA obilježila 10 godina postojanja! – Informacije i priče

Related posts