Odzvonilo nelegalnim fotografima: Inspekcija će kontrolisati svadbe i mature u USK

Udruženje za promociju i zaštitu fotografske djelatnosti Bosne i Hercegovine na poziv direktora Kantonalne uprave za ispekcijske poslove USK-a, prošle sedmice održalo je radni sastanak.

Na sastanku pored članova Udruženja prisustvovali su i Mahmut Jukić direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove te Šefik Mršić glavni Kantonalni ispektor.

Na ovom sastanku predloženi su i zaključci i to da Uprava za inspekcijske poslove svim matičnim uredima pošalje cirkularnu obavijest s kojom će upoznati iste o pojava nelegalnih fotografa koji se angažiraju na sam čin vjenčanja kako bi isti dali doprinos u spriječavanju takve pojave.

Drugi zaključak je da se ponovo uputi upozorenje svim školskim ustanovama da se podsjete da imaju obavezu pridržavati se obavijesti koje je već ovaj organ uputio prije par godina, s kojom su upozoreni da su dužni prilikom organizovanja maturalnih večeri angažirati legalne fotografe.

Treći zaključak je da se ugostiteljskim objektima na Unsko – sanskom kantonu upute cirkularne obavijesti u smislu upozorenja da su u svojim objektima obavezni angažirati fotografe koji su legalni prilikom organizovanja svadbi u istima.

Dakle, svi oni koji nemaju prijavljenu fotografsku djelatnost, a bave se istom itekako imaju razlog za strah.

Related posts