Odobreno 1.650.000,00 KM za završetak Bužimske zaobilaznice

ODOBRENO 1.650.000,00 KM ZA ZAVRŠETAK BUŽIMSKE ZAOBILAZNICE

Na danas održanoj sjednici Vlade Federacije BiH usvojen je Plan poslovanja Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u kojem su odobrena sredstva za završetak Bužimske zaobilaznice u iznosu od 1.650.000,00 KM.

Navedena sredstva dovoljna su za IV fazu radova, odnosno konačan završetak zaobilaznice koja se gradi od 1998. godine.

U protekle tri godine intezivno se radilo na konačnom završetku zaobilaznice, rješavanju imovinko-pravnih poslova i otkupa zemljišta, uređenju Trga Alije Izetbegovića, kružnog toka, te završetku svih radova na drugoj fazi do asfaltiranja. U toku su pripreme za treću fazu radova i prema procjenama izvođača radova svi radovi bi mogli biti završeni do proljeća naredne godine i zaobilaznica bi mogla biti puštena u promet.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić se zahvalio Vladi Federacije i Upravi Cesta Federacije na višegodišnjoj podršci ovom značajnom projektu za sve građane općine Bužim, te posebno naglasio:-„Danas sam posebno sretan jer mogu reći da su sredstva za završetak zaobilaznice obezbijeđena u ovogodišnjem Planu Cesta Federacije. Preostaje nam da se raspiše tender za posljednju fazu izgradnje zaobilaznice u Bužimu čime će biti stavljena tačka na ovaj projekat. Želim se zahvaliti posebno premijeru Federacije BiH Fadil Novaliću i ministru Šemsudinu Dediću što su se stavili na raspolaganje i pomogli da se svake godine izdvoje značajna sredstva za ovaj projekat.“.

Related posts