Od danas stroga policijska kontrola ulaska ilegalnih migranata u USK

Policija u Unsko-sanskom kantonu (USK) od danas kreće s restriktivnim mjerama i kontrolama na tački provjere u Ključu.

Svi ilegalni migranti koji se u Bihać i Veliku Kladušu budu uputili bez adekvatne dokumentacije, bit će vraćeni na mjesto polaska, najavljeno je danas na sastanku premijera USK-a Huseina Rošića i predstavnika gradova i općina s područja tog kantona.

– Ne možemo više tolerisati ovakvu situaciju. Već od danas krećemo s restriktivnim mjerama i svim migrantima bez adekvatne dokumentacije, neće biti dopušten ulazak na područje USK. To moramo odmah uraditi, a nadamo se kako će do idućeg petka i Ministarstvo sigurnosti BiH napokon nešto konkretno poduzeti po pitanju privremene smještajne lokacije za migrante – rekao je premijer USK-a.

Prema operativnim saznanjima, samo u Bihaću trenutno boravi više od pet hiljada migranata.

-Nažalost, to je i dalje samo naš problem. Neprestano se ponavljamo i apelujemo nadležnima, međutim nemamo ni odgovor, a kamoli željenu reakciju – ustvrdio je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić

Politički predstavnici USK-a su s aktuelnim stanjem upoznali i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, od kojeg također očekuju pomoć u narednoj sedmici.

Related posts