Obustava nastave u USK

Na području Unsko-sanskog kantona, uslijed predstojećih LOKALNIH IZB0RA, doći će do obustave nastave u svim školama u kojima se bude vršilo glasanje.

Naime, zbog dezinfekcije prostorija u kojima se bude vršilo glasanje, redovna nastava će biti nastavljena u utorak (17. novembar 2020. godine), saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

Podsjećamo, na području USK situacija uzrokovana koronavirusom iz dana u dan se pogoršava. U proteklih 24 sata na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u protekla 24 sata preminule su tri osobe, a od 111 testova prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 50 osoba s područja USK-a.

Po broju novozaraženih prednjači Bihać sa 22 nova slučaja, Cazin sa 10, Ključ, Sanski Most i Velika Kladuša bilježe po pet novozaraženih, dok Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac i Bužim evidentiraju po jedan novi slučaj.

U Kantonalnoj bolnici je H0SPITALIZIRAN0 67 pacijenata, od kojih je 61 pozitivno dok se za šestero čekaju rezultati. Na respiratoru je pet pacijenata.
Na području USK trenutno koronavirus je trenutno aktivan kod 603 stanovnika, te tri migranta.

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je na koronavirus testirano 5.411 uzoraka, a pozitivnih je 1.605. U odnosu na jučer, broj testiranih je veći za 3.011, a broj zaraženih za 608. Preminulo je 46 osoba, što je 27 manje nego dan ranije.

Izvor: Krajina.ba

Related posts