Obračun navijača Dinama i Hajduka u Ljubuškom: Sedam osoba završilo u Domu zdravlja

Nekoliko navijača je povrijeđeno u tuči koja je sinoć izbila između navijača Hajduka i Dinama u Ljubuškom, tokom druženja koje je organizovano povom učlanjivanja simpatizera splitskog kluba u udruženje ”Naš Hajduk”.

Oko 19 sati druženje je preraslo u krvavi obračun između Torcide i Bad Blue Boys-a, koja je rezultirala povredama nekoliko navijača.

– Jedna osoba je hitno prebačena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, no još nije poznat stepen povreda. Preostalih šest osoba je prošlo sa lakšim povredama i sve su sanirane u Domu zdravlja Ljubuški – kazao je portparol MUP-a ZZH-a Dražan Bošnjak, naglasivši da će tokom dana biti okončano uzimanje iskaza od preostalih učesnika u tuči. Motivi obračuna još nisu poznati.

Podsjetimo, jučer su u Ljubuškom “Prijatelji Hajduka” organizirali akciju učlanjenja u udruženje “Naš Hajduk”, na koju su bili pozvani svi navijači i simpatizeri splitskoga kluba. Učlanjivanje je, prema najavama, trajalo od 10 do 17 sati, a nakon toga nastavljeno je druženje navijača.

faktor.ba

Related posts