Obilježen Dan MZ Golubić i 25.godišnjica otpora agresoru

U prisustvu mještana, porodica šehida i poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI , te predstavnika Gradske upave Bihać i GV Bihać, danas je u bihaćkoj mjesnoj zajednici Golubić obilježena 25. godišnjica početka pružanja otpora agresiji na ovo područje , što je ujedno i Dan MZ Golubić. Mještanima Golubića obratili su se Samir Dervišević, predsjednik MZ Golubić, Franjo Grgić, ispred ratnih jedinica HVO, Hamdija Abdić, ratni komandant Armije R BiH, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Čestitajući građanima Golubića i Bihaća Dan branilaca Bihaća, ratni komandanti Franjo Grgić i Hamdija Abdić, kazali su da će preživjeli borci pamtiti 16. juni 1992.godine jer je i u Golubiću odbranjen Bihać i pružen otpor agresoru.

“U ratu smo bili jedinstveni i u najtežim trenutcima pokazali nadmoćnijem neprijatelju da neće pokoriti Bihać i danas u miru moramo biti jedinstveni i boriti se za državu BiH. Golubićani su pokazali ratne 1992.godine kako se brani kućni prag i domovina i to trebamo svi cijeniti i poštovati “- kazali su komandanti Abdić i Grgić.
U svom obraćanju Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, naglasio je neophodnost zajedničke borbe u miru za bolji grad Bihać i državu Bosnu i Hercegovinu. On je istakao da samo zajedničkom borbom i jedinstvom, možemo izvojevati neke nove pobjede, a uzor na tom putu trebaju biti pobjede branilaca Bihaća u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

“Čestitam Savjetu MZ Golubić što je i ove godine organizirao manifestaciju kojom se prisjećamo dešavanja iz 1992. godine. Prisjećamo se dešavanja koja su odredila sudbinu tadašnjeg slobodnog teritorija naše države i naroda koji u njemu žive. Prisjećajući se ovakvih datuma, okupljajmo se u što većem broju jer je to garant da će herojska borba boraca Armije R BiH, policije i HVO Regije Bihać biti otrgnuta od zaborava”- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Related posts