Obilježavanje 25. godina Besmrtne i Legendarne u srijedu 19. jula kod kasarne Grabež

U Bihaću je danas održan radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice bihaćkih brigada, 501. Slavne i 502. Viteške brigade Armije R BiH. U sklopu obilježavanja 25. godišnjice formiranja 501. Slavne i 502. Viteške brigade Armije R BiH , Savez branilaca USK-a, Ministarstvo za pitanja boraca i RVI i Gradska uprava Bihaća organizirati će prigodnu manifestaciju 19. jula 2017. godine u 18:00 sati na lokalitetu kasarne Grabež.

Zajedničkom druženju pripadnika „Besmrtne“ i „Legendarne“ isti dan prethoditi će polaganje cvijeća na mezarje Humci i katoličko groblje Žegar, te zajednički prijem ratnih komandanata i boraca 501. Slavne i 502. Viteške brigade kod premijera USK-a, ministra za boračka pitanja i RVI u Vladi USK-a i gradonačelnika Bihaća.

„Bihaćke brigade dale su nemjerljiv doprinos odbrani grada i tadašnjeg Bihaćkog okruga i ponosni smo što smo časno i herojski odbranili državu BiH. Dvadeset pet godina je dug period i željeli smo okupljanjem i druženjem na lokalitetu kasarne Grabež poslati poruku da već u narednim godinama na ovom lokalitetu kroz formiranje spomen parka mladim naraštajima ostavimo u amanet dio naše historije koja govori kako se branila država Bosna i Hercegovina“- istakao je Hamdija Adbić, predsjednik Saveza branilaca USK-a i ratni komandant 502. Viteške brigade.

On je zajedno sa Mirsadom Selmanovićem, ratnim komandantom 501. Slavne brigade i Dževadom Malkočem, ministrom za pitanja boraca i RVI pozvao građane da svojim dolaskom 19. jula na lokalitet kasarne Grabež uveličaju obilježavanje 25. godišnjice formiranja bihaćkih brigada.

Related posts