Nurkiću vjerovatno nije do košarke, ali večeras bi mogao zaraditi 1,25 miliona dolara

Navijat će za svoj tim više nego ikad

Nakon vrlo lošeg perioda koji je zadesio bh. košarkaša Jusufa Nurkića, stiglo je malo i lijepih vijesti za njega.

Tačnije rečeno, to baš i nije novost za njega, ali jeste za širu javnost koja vjerovatno nije upoznata o tome da bi on večeras mogao postati dosta bogatiji čovjek.

Iako mu vjerovatno ovih dana novac baš i nije u prvom planu, Nurkić bi se mogao obradovati jer će njegov bankovni račun uskoro vjerovatno biti ‘teži’ za 1,25 miliona dolara.

O čemu se radi? Naime, kada je potpisao posljednji ugovor sa Portland Trail Blazersima, Nurkić je dobio i klauzulu po kojoj će dobiti pomenuti novac ukoliko ekipa u toku regularnog dijela sezone zabilježi 50 i više pobjeda.

Do sada su Trail Blazersi upisali 49 pobjeda, a lijepu priliku za jubilarni 50. trijumf imaju u toku noći kada im budu gostovali Memphis Griezzlisi.

Podsjetimo, popularni Nurk je prije nekoliko dana doživio težak lom noge zbog kojeg ga na terenu neće biti oko osam mjeseci. Trail Blazersi su inače osigurali play off, a do kraja regularnog dijela će se boriti za što bolju poziciju.

Prije povrede Nurkić je itekako učestvovao u sjajnoj sezoni svog tima jer je prosječno bilježio preko 15 poena i hvatao preko 10 skokova po meču.

Izvor: sportsport

 

Related posts