"Njega narod voli", ali za svaki slučaj - tu je tjelohranitelj

“Njega narod voli” – poručuju iz izbornog tima SBB-a za svog predsjednika i ujedno kandidata te stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Fahrudina Radončića.

Radončić je ovih dana angažiran uglavnom na “unutarstranačkim savjetovanjima” SBB-a u brojnim bh. gradovima. Sa govornica u Tuzli, Visokom, Zenici, Tešnju…, odlučno poručuje kako je on jedini pravi lider koji Bošnjake može povesti u bolju budućnost.

Premda se obično voli pohvaliti svojim teško stečenim bogatstvom, medijskom imperijom, tornjevima i jahtama, u ovoj izbornoj kampanji (još uvijek nezvaničnoj) Radončić se svim silama trudi ostaviti utisak čovjeka iz naroda koji razumije potrebe svih građana, ma kojem društvenom sloju pripadali. Tako svakodnevno objavljuje brojne fotografije na kojima, sa širokim osmijehom, pozira sa “običnim” ljudima – nenama i dedama, djevojkama i ženama, tinejdžerima, pa čak i bebama…

No, na većini fotografija sa SBB-ovih stranačkih skupova uočljiv je, takoreći neizbježan, jedan detalj: u neposrednoj blizini Radončića uvijek se nalazi njegov pratilac-tjelohranitelj, koji budnim okom prati sva dešavanja i pazi da se neko ne približi previše “čovjeku iz naroda”. Nekada su tu čak i dvojica tjelohranitelja.

On je iza njegovih leđa od momenta dok Radončić ne izađe iz svog (blindiranog) automobila, pa sve dok se ponovo ne vrati u isti.

O predanosti s kojom lični pratilac Fahrudina Radončića obavlja svoj posao svojevremeno su se ispredale anegdote i u Sudu BiH, kada je u pauzama suđenja šefa SBB-a njegov tjelohranitelj u stopu pratio čak i do vrata toaleta u zgradi Suda!

Izvor:Faktor

Related posts