Ništa od najavljene sjednice Skupštine USK! Da li Vlada ima podršku u Skupštini?

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine USK, Mirvet Beganović, prošle sedmice za RTVUSK je izjavio da bi se ove sedmice Skupštinski zastupnici trebali sastati, piše portal uskdanas.ba.

Oni navode da se ove sedmice trebao održati Kolegija Skupštine na kojem je trebao biti utvrđen termin održavanja sjednice. Kako se to do danas nije desilo sasvim sigurno je da se ni sjednica Skupštine USK neće održati do kraja sedmice, odnosno moguće je da se održi tek tokom septembra.

Podsjećanja radi u izjavi za RTVUSK premijer Rošić je najavio da bi se u radu Skupštine trebao naći i rebalans budžeta USK na čijoj izradi Vlada uveliko angažirana. Prema njegovim očekivanjima, rebalans bi se zastupnicima trebao ponuditi na razmatranje najkasnije do septembra.

Da li su ponovo poljuljani odnosi u skupštinskoj većini, koja je od imenovanja ove Vlade na staklenim nogama, saznat ćemo najvjerojatnije poslije bajramskih praznika.

Kako se neslužbeno saznaje trenutno, najviše nesuglasica postoji unutra SDA stranke. Naime nedavno su iz Bužimske SAD izrazili nezadovoljstvo s odlukama KO SDA, a podsjećanja radi ni najavljivani izbori u GO SDA Bihać još nisu provedeni, navodi uskdanas.ba.

Također po koluarima kruže priče da bi i Senad Šepić sebi mogao “privući” tri ili četiri poslanika iz reda SDA, što bi dodatno zakompliciralo složene odnese u Skupštini USK.

Related posts