Nijemci otkrili pozadinu sukoba u Bajernu: Evo šta je dovelo do velikog skandala

Samo nekoliko dana nakon velike pobjede nad Borusijom iz Dortmunda, stigla je ružna vijest iz Bajerna. Njemački “Bild” objavio je kako se nakon pobjede nad Borusijom Dortmund dogodio veliki incident na treningu Bavaraca.

Navodno se nekoliko igrača – poimence, Robert Levandovski (Lewandowski) i Kingsli Koman (Kingsley Coman) – potuklo nakon verbalnog okršaja. “Bild” piše kako je trener Niko Kovač za to vrijeme samo stajao sa strane i gledao šta se događa te dopustio obojici da nastave trenirati te time ostavio ostale igrače u šoku.

Međutim, njemačko glasilo ističe da je tim potezom hrvatski trener smanjio tenzije i izbjegao još veći skandal.

Manje od 24 sata nakon što su plasirali ovu vijest, “Bild” je iznio teoriju zašto je došlo do napetosti između dvije zvijezde. Navode kako poljskog napadača posebno bode u oči Komanov stil igre. Razlog – previše dribla, ima previše netačnih dodavanja i ubačaja prema njemu!

Navode i da je posebno poslije poraza od Leverkuzena Levandovski bio jako ljut na Komana jer mu je Francuz jedva dodao ijednu loptu.

U međuvremenu, “Przegląd Sportowy” objavio je vijest da je menadžer poljskog napadača postigao dogovor s Bajernom o produženju ugovora do juna 2024.

Izvor: avaz

Related posts