Nevjerovatna konferencija za medije o problemu pitke vode u Bihaću: Dugo smo čekali, da bi dočekali ništa? (VIDEO)

Nevjerovatnu konferenciju za medije danas su održali “prve violine” JP “Vodovod” Bihać d.o.o., direktor Felić Damir, Alagić Adnan, izvršni direktor i Stambolija Jasmin , načelnik Službe za komunalne djelatnosti,vode,zaštitu okoliša i inspekcijske poslove pri Gradskoj upravi Bihać.

U 20 minuta obraćanja rekli su građanima da su bez potrebe paničarili i da je za sve kriv Zavod za javno zdravstvo koji je rekao da se ne može piti niti flaširana voda.

Ovi ljudi danas su jasno izrazili sumnju da je Zavod za javno zdravstvo stvarao tzv. “šum u komunikaciji”, kako bi narušili ugled JP “Vodovod” Bihać, bilo to iz političkih razloga ili razloga prodavača flaširane vode?

Nevjerovatne optužbe kako bi se skrenula pažnja sa slijedećih izrečenih tvrdnji pobrojane trojke. Rekoše kako nije bilo potrebe da JP “Vodovod” obezbijedi vodu građanima jer nije bilo prestanka distribucije vode, prema njima situacija nije bila vanredna.

No ni nakon takve izrečene rečenice i argumenta za nepoštivanje Zakona o komunalnim djelatnostima mi ne znamo razliku između vode koja nam dolazi u domaćinstva a nije pitka niti nakon prokuhavanja i vode koje nemamo nikako?

Da li je pohvalno ili ne, JP “Vodovod” je obezbijedio Kantonalnoj bolnici cisternu sa vodom, dok su građani, koji su uredne platiše morali sebi obezbijediti dodatna sredstva kako bi kupili flaširanu vodu.

Gradonačelnik je prema riječima načelnika Službe za komunalne djelatnosti,vode,zaštitu okoliša i inspekcijske poslove pri Gradskoj upravi Bihać izdao pismenu naredbu jučer da se cijeli slučaj preispita, no prema svemu sudeći ostat će na ovom što jeste, jer je taj isti načelnik danas rekao da nisu bili životi ugroženi, iako je preporučeno da se ne pije niti prokuhana voda. Da, zaboravili smo, bitno je da se ne puca, a voda sa fekalnim zagađenjem se “samo” povrati?

Sedam dana smo čekali, od Bajrama, i saznali smo da je direktor istražio i spoznao da JP “Vodovod” nema svoju laboratoriju za analize, kako ne vjeruje profesionalnosti JU Zavoda za javno zdravstvo, da je bio u Zagrebu i čuo svašta iz oblasti voda, da voda koja nije za piće u domaćinstvima za skoro 50.000 građana nije opasna po živote i da nema smisla za vanrednu situaciju jer nema klizišta i nisu popucale cijevi?

Na kraju, najbitnije, razmatrali su da u mjestima Žegar i Ozimice II ipak dostave cisterne sa vodom, ali neće, na tim punktovima vodu samo treba prokuhati.

/usn.ba

Related posts