Netflix testira TV igre u kombinaciji s mobitelima i kontrolerima

Developer Steve Moser pronašao je skiveni kod koji se odnosi na TV igre u Netflixovoj aplikaciji.

Netflix navodno testira igre za TV, barem tako pokazuje kod koji je otkrio developer Steve Moser, a tu je i kod koji nagovještava mogućnost korištenja mobitela i kontrolera za igranje tih igara. Moserove informacije su pouzdane, a upravo je on ranije pronašao nagovještaj da plan koji uključuje reklame neće uključivati offline gledanje sadržaja i bio je u pravu.

Netflix je uveo gaming iskustvo za Android, iPhone i iPad 2021. godine, a korisnici trebaju preuzeti mobilne igre s App Storea ili Google Playja, no s obzirom da je cilj povećati angažman i zadržati korisnike, te igre se mogu pokrenuti u Netflix aplikaciji. Za pristup njima je potrebna aktivna pretplata. Međutim, aplikacija za TV ih nema.

Ostaje da se vidi kako kompanija planira implementirati igre na TV uređajima i da li će se od korisnika zahtijevati da preuzmu igre prije nego ih budu mogli igrati. Netflixov potpredsjednik za razvoj igara Mike Verdu je prošle godine kazao da kompanija “ozbiljno analizira ponudu igara na cloudu” te da želi lansirati više “običnih” igara za TV.

Zasad će se korisnici morati zadovoljiti onim što je dostupno na mobilnim uređajima. Trenutno Netflixov katalog čini oko 55 igara, a tokom ove godine se očekuje dodatnih 40.

Izvor: Klix.ba

Related posts