Nemamo ni jednog adekvatnog političara u BiH Koji bi znao raditi u korist naroda u BiH

Bošnjaci u Krajini se croatiziraju, kada je u pitanju jezik, a srbiziraju se po običajima,… pogledajte samo svadbe, iste pjesme i običaji od Romanije do Kladuše. Naša kultura, tradicija i način života su ugroženi jer niko ne poduzima ništa, nemamo kvalitetnih političara koji razumiju probleme (niti im je stalo) a intelektualci se ne čuju, kao da su nijemi.
Ovo je danas na otvaranju simpozijuma u Bužimu kazao prof.dr. Husein Muratović, domaćin sazvanog skupa na temu: „Odgovornost za kulturu bošnjačkog naroda“.

Istaknuti intelektualci i akademici, prof. dr. Muhamed Filipović, prof. dr. Šaćir Filandra, prof. dr. Adil Kulenović , prof. dr. Enver Halilović , prof. dr. Sead Alić, prof. dr. Mujo Demirović i prof. dr. Fikret Midžić, prof. dr. Alaga Dervišević i prof. dr. Rašid Durić, imali su šta progovoriti o ovoj bitnoj temi, a uskoro očekujemo da organizatori objave i zbornik radova ovih istaknutih profesora koje ćemo prvom prilikom objaviti.

U Domu kulture u Bužimu danas je održan simpozij na temu: „Odgovornost za kulturu bošnjačkog naroda“
Veliko iznenađenje je bio dolazak akademika Muhameda Flipovića, koji je u poznim godinama, ali ga ipak um i dalje dobro služi.

On je kazao da je, bez obzira na zdravstveno stanje, stigao u Bužim jer je to grad simbol odbrane BiH, grad heroja i gazija poput rahmetli Izeta Nanića.

-Na žalost, Bosna i Hercegovina danas nema ni jednog, ama ni jednog jedinog adekvatnog političara koji bi znao promišljati i djelovati na aktualne probleme i izazove današnjice- kazao je akademik Filipović.

Related posts