Bihaćki vijećnici se odrekli naknada od današnje sjednice u korist Dalal Omerović

Ovih dana u toku su i brojne humanitarne akcije za pomoć u liječenju male Dalal, a bihaćki vijećnici i gradonačelnik danas su se pridružili svim sugrađanima koji se na razne načine trude da prikupe nužna sredstva.

Na sjednici Kolegija Gradskog vijeća pred sjednicu Gradskog vijeća Grada Bihaća donešen je Zaključak kojim će svi vijećnici na današnjoj sjednici potpisati Izjavu kojom se odriču jednog primanja, tj. paušala i naknada za sjednicu u korist ljecenja jednogodišnje djevojčice Dalal Omerović kojoj je dijagnosticiran najteži oblik leukemije, a koja se trenutno nalazi na liječenju.

Ovaj potez je svakako pohvalan jer ukoliko uzmemo u obzir da se radi o 30 vijećnika, shvatićemo da se radi o solidnom iznosu.

“Pokazali smo do sada veliko srce i humanost i uvjeren sam da će građani Bihaća odazvati se ovoj humanitarnoj akciji uz želju da naša mala Dalal što prije ozdravi”- kazao je predsjedavajući Gradskog vijeća Davor Župa, a gradonačelnik Šuhret Fazlić je najavio da će se i Gradska uprava Bihaća odazvati akciji.

Related posts