Ne, nije lov: Igrači Jedinstva se do stadiona vozili u transporteru (VIDEO)

Fudbaleri Jedinstva iz Bihaća u veoma teškim uslovima se spremaju za proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Zbog manjka finansijskih sredstava crveno-bijeli nisu bili u mogućnosti da otputuju u toplije krajeve na pripreme, a bijeli pokrivač koji je prekrio grad na Uni u velikoj mjeri im otežava uslove za rad.

Unatoč velikom snijegu, Bišćani su odlučili da se vode parolom ‘snađi se’ i na jedan zanimljiv način koliko-toliko prebrode poteškoće na koje su naišli. Trener ovog kluba Safet Nadarević, ujedno bivši reprezentativac BiH, morao je improvizovati kako bi igračima omogućio prijevoz od obližnje teretane do stadiona, a kao rješenje je pronašao transporter, te time pokazao da ne postoje prepreke ukoliko se nešto zaista želi.

Čitavu ‘akciju” Nadarević je snimio i u šali kazao da nije riječ o nikakvom lovu.

“Ovo nije lov, ovo je nogomet i uslovi u kojima treniramo. Moji ratnici su svjesni šta smo prihvatili, u kakvoj poziciji je Jedinstvo, ali nadam se da ćemo ostvariti cilj i izboriti opstanak”, poručio je Nadarević prilikom snimanja videozapisa.

Uz volju, trud i zalaganje da bi se izborio opstanak u prvoligaškom društvu, Bišćanima će biti potrebno da se poklopi i dosta faktora. Sami igrači obećavaju bespoštednu borbu i neće oklijevati da iskoriste svaku priliku koja im se ukaže.

https://www.dailymotion.com/video/x6fd8yp

sportsport.ba

 

Related posts