Najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu je Srpkinja krivičnog dosijea

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je Danijela Lazović, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca, piše današnji “Blic”.

U tekstu u kojem otkriva njen životni put – od uspješne sportiskinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do “zaštitnog lica” Srba na ukrajinskom ratištu, “Blic” navodi da su ukrajinski mediji u više navrata pisali o ovoj Srpkinji, ali da su njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada ostali skriveni.

Međutim, “Blic” navodi da im je izvor blizak porodici snajperistkinje, rekao da je Lazović trenirala rukomet kao mlada, a da se zbog treninga iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Trumane.

Prema riječima neimenovanog izvora, u jednom trenutku je htjela da promijeni vjeru i bude muslimanka, ali je odustala i riješila da ide u manastir Trumane, gdje je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija.

“Često je odlazila u Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji”, kaže izvor “Blica”.

Ubrzo je, dodao je, otkriveno da “mati Ksenija” zapravo diluje narkotike, koje nerijetko i sama konzumira.

Zbog tih djela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu, a po izlasku iz zatvora, nestala je, ističe “Blic”.

Prema saznanjima lista, Srbiju je napustila u novembru 2014, otišla na teritoriju istočne Ukrajine, u mjesto Snežnoe, i pridružila se komandi “Oplot” u čijem sastavu je djelovala proruski orijentisana paravojna jedinica pod nazivom “Srpski hukarski puk”.

U intervjuu, koji je dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku je govorila da se protivi članstvu Srbije u EU, ističući da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu, dodaje “Blic”.

Related posts