Nadarević: Otpisali su nas davno, pa smo im sada za sve krivi

Bišćani su kao preporođeni zaigrali dolaskom na klupu nekadašnjeg bh. reprezentativca Safeta Nadarevića koji je stvorio tim koji igra za gol više, te u svakom meču daje svoj maksimum. To se i isplatilo, ali do kraja tim iz Bihaća mora sakupiti što više bodova kako bi se i ostvario cilj u koji su samo malobrojni u ovo gradu vjerovali.

Već sutra Nadarevićevi izabranici će u goste Travniku koji je jednom nogom u nižem rangu, ali Veziri se ne predaju. Pokazali su to pobjedom u prošlom kolu nad Zvijezdom u Gradačcu 3:1.

“Pet kola je do kraja, sve su utakmice jako bitne, odlučujuće. Travnik je u teškoj situaciji, ne predaju se a mi idemo na pobjedu. Svaka nam je finalna utakmica, svaki kiks bi bio koban, pa ćemo i na Piroti dati maksimum”, priča Nadarević za SportSport.ba.

Ambiciozni stručnjak je probudio ekipu, uveo radnu atmosferu te vratio vjeru igračima da ništa nije gotovo.

“Svi momci koji su došli na zimu igraju. Cijela ekipa daje maksimum, gradonačelnik to uredno prati, plate su redovne i to je za mene najvažnije. Mi igramo sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu, pokazujemo karakter. Vidjeli ste da smo gubili u prošlom kolu od Orašja, ali se vratili i na kraju slavili”.

Po društvenim mrežama mnogo je kritika na račun Jedinstva i Nadarevića. Pojedini klubovi i njihovi simpatizeri smatraju da je Jedinstvo privilegovano, te da se sve čini da Bišćani ostanu u ligi. Nadarević je dao sasvim jasan odgovor.

“Imali smo veliki pritisak u Tešnju, imamo ustvari svugdje…Ne zanimaju me sudije, šta god da sviraju, to se ne može promijeniti. Svi u životu griješimo i ja to tako gledam. Otpisali su nas svi, ali mi smo sada došli do izvora i krivi smo svima. Opet kažem, to me ne zanima, znam da nam niko nije pomogao, igramo pošteno od prve do zadnje minute, a svako ima pravo da se ljuti. Mi znamo da smo čisti i da ono što novca imamo možemo dati za plate, a ne i za druge neke stvari”, dodao je Nadarević na kraju razgovora za SportSport.ba.

Related posts