Na GP Izačić obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone.

Zbog snijega na kolovozu izdvajamo puteve u sjeverozapadnim krajevima, kao i puteve: Kupres – Šuica i Priluka – Glamoč, te šire područje Bosanskog Grahova i Tomislavgrada. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama, a skreće se pažnja na puteve Lašva – Vitez i Glamoč – Mliništa. Poledica je moguća na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad – Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.
Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka – Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac – Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci – Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Related posts