Na Bjelašnici jutros -21: Na toplije dane čekat ćemo do naredne sedmice

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U ostatku Bosne oblačno.

Povremeno u Bosni sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od -8 do -2, na jugu od -2 do 3 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura oko -6 stupnjeva.

U Bosni je jutros oblačno s povremenim snijegom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -21 stepen, Livno -15, Ivan-sedlo -14, Bugojno i Sokolac -13, Jajce i Prijedor -12, Bihać i Sarajevo -11, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica -10, Bijeljina i Srebrenica -9, Brčko i Zvornik -8, Široki Brijeg i Stolac -7, Grude i Trebinje -6, Mostar -4 i Neum -3 stepena.

Atmosferski pritosak u Srajevu iznosio je 937 milibara, za 5 milibara niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice preovladavat će hladno i oblačno vrijeme sa snijegom, a najveća količina padavina očekuju se u petak, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH (FHMZBiH).

U noći sa četvrtka na petak u Hercegovini, snijeg će usljed povećanja temperature zraka preći u kišu.

Jutarnje temperature zraka u Bosni kretat će se od – 17 do minus deset, a u Hercegovini od minus sedam do minus dva stepena Celzijusa. Na planinama jutarnje temperature spuštat će se i ispod -20 stepeni. Maksimalne temperature imat će vrijednosti između minus osam i minus dva u Bosni, a na jugu zemlje do tri stepena.

Za dana vikenda zadržat će se i dalje oblačno vrijeme s kišom, a u Bosni je na većim nadmorskim visinama moguć snijeg.

Od ponedjeljka, 5. marta, trebalo bi da bude suho i sve toplije, sa temperaturom iznad 10 stepeni Celzijusovih. Temperature zraka početkom sedmice kretat će se od četiri do deset, a pred kraj sedmice između sedam i 14 stepeni Celzijusa.

Related posts